Olimpijski dan

U Nikšiću i Beranama obilježen Međunarodni olimpijski dan

olimpijski dan 2olimpijski dan

Promocijom olimpijskih vrijednosti, sportskog duha, zdravog načina života i podsticanja na bavljenje fizičkom aktivnošću, 23.06. je u Nikšiću i Beranama obilježen Međunarodni olimpijski dan.
Na manifestacijama su učestvovali  sportski kolektivi iz ova dva crnogorska grada,a medju njima i Streljački Savez Opstine Berane.Na glavnom gradskom trgu u Beranama za tu priliku,postavljeno je mobilno streliste,na kome su zainteresovani imali priliku da se oprobaju u pucanju vazdusnim oruzjem ,upoznaju i dobiju savjete od beranskih strijelaca.
“Ovim povodom, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović izjavio je da je cilj olimpijskog pokreta da doprinese izgradnji mirnog i boljeg svijeta, što, čini se, nikada nije bilo važnije. -Olimpizam je životna filozofija, koja promoviše duh prijateljstva, solidarnosti i fer-pleja, uz uzajamno razumijevanje. Nadam se da će ta ideja doprinijeti da se prebrodi ovaj nestabilan period za svjetsko društvo.
Međunarodni olimpijski komitet zvanično je osnovan 23. juna 1894. godine, pa je ovaj datum izabran za Međunarodni olimpijski dan, koji nacionalni olimpijski komiteti obilježavaju od 1948. godine.”

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.