Olimpijske igre mladih- Buenos Aires

                                                           Srecno Miljane!

Trece  ljetnje Olimpijske igre mladih održaće se u periodu od 06. do 18. oktobra 2018. godine, u Buenos Airesu,u Argentini .Crna Gora ce imati dva predstavnika-naseg Miljana Devica i karatistu Bojana Boskovica.Devic koji  je, podsjecamo, debitovao prosle godine u medjunarodnom program i ima veoma malo medjunarodnog iskustva, pokusace da ostvari svoj najbolji rezultat u disciplini vazdusna puska 10 m.

Inace,Olimpijske igre mladih predstavljaju elitni sportski dogadjaj za mlade iz cijelog svi-jeta. Pored sportskih takmicenja Olimpijske igre mladih promovisu i jedinstveni kulturni i obrazovani program ,koji ukljucuje pet glavnih tema: Olimpizam; Drustvena odgovo-rnost; Razvoj vjestina; Izrazavanje i blagostanje; Zdravi stilovi zivota.
Ovogodisnje Ljetnje Olimpijske igre mladih, na kojima se ocekuje ucesce 3998 ucesnika /ca iz 206 zemalja, odrzace se u cetiri tematska parka koji se nalaze u razlicitim djelovima Buenos Airesa ,a u skladu sa pravilima Medjunarodnog Olimpijskog komiteta .
Programom Ljetnjih Olimpijskih igara mladih predvidjena su takmicenja u 32 sporta koji su zastupljeni i na Olimpijskim igrama. Pored toga, program takodje ukljucuje uzbudljive nove discipline i formate,kao i mjesovita takmicenja (ekipe sastavljene od muskaraca i zena)  .
Ceremonija otvaranja Igara predvidjena je za u subotu, 06. oktobra 2018. godine, dok je ceremonija zatvaranja predvidjena za cetvrtak, 18. oktobar 2018.

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.