Olimpijske igre mladih

  Devic osvojio jedanaesto mjesto na Olimpijskim Igrama

Miljan Devic je na odlican nacin predstavio crnogorsko streljastvo  na prvom nastupu za nasu zemlju na Olimpijskim igrama mladih u glavnom gradu Argentine. Dević je bio je-danaesti u gađanju vazdušnom puškom, u prvom takmičarskom programu streljastva na Igrama.

Petnaestogodisnji Dević je bio vrlo blizu i boljeg plasmana i finala. Sa 617 bodova ,nedosta-jala su mu 3 boda do finala,u kojem se krece od nule i u kojem je sve moguce.Medjutim,u finale su otisli mnogo iskusniji i stariji strijelci od Miljana,koji  imaju i vece medjunarodno iskustvo i  vise  internacionalnih takmicenja „u rukama“.Razloga za zadovoljstvo svakako ima,jer je i pored neiskustva na velikim takmicenjima,Devic  pokazao raskosni potencijal i  svjetsku klasu.

Zlato je pripalo Grigoriju Samakovu (18), evropskom juniorskom prvaku i bronzanom sa Svjetskog prvenstva u J.Koreji, Indijac Mane (17) je  bio  srebrni,dok je Aleksa Mitrovic (18) iz Srbije, peti  sa Prvenstva Evrope  u Djeru,bio bronzani .YOG2018_SHO

Olimpijske igre mladih su svečano otvorene u subotu, spektakularnom ceremonijom koja je po prvi put održana na ulicama Buenos Airesa,medju  preko  200000 posmatraca.  Za-stavu Crne Gore na otvaranju nosio je karatista Bojan Boskovic.

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.