Nova sezona

Odluke sa sjednice UO SSCG-nova sezona

Upravni Odbor je na svojoj elektronskoj/telefonskoj sjednici odrzanoj juce,usvojio prije-dlog Strucne Komisije koji se tice plana takmicenja datog  Kalendarom takmicenja  .

Dana 23. jula klubovi su obavijesteni da je potrebno da do kraja avgusta dostave prijedloge za takmicarsku sezonu 19/20. U cilju sto bolje pripreme sezone,strucna sluzba Saveza pozvala je predstavnike klubova da daju svoje prijedloge za
-unapredjenje odrzavanja i sprovodjenja takmicenja u narednoj sezoni ;
-Kalendar ;
-dopunu Pravilnika i ostalih akata kojima se uredjuju takmicenja.
Dobijeni  su i razmotreni prijedlozi dva kluba- Zajcev Berane i Gorstak Kolasin.Napominjeno da su prilikom pripreme Kalendara  za narednu sezonu prijedlozi uzeti u obzir.Prijedloga koji se ticu unapredjenja odrzavanja i sprovodjenja takmicenja,te dopune Pravilnika i ostalih akata kojima se uredjuju takmicenja  nije bilo.

U Kalendaru kalendar 2019-20 su navedena sva domaca i medjunarodna takmicenja za sve discipline. Medju nacionalnim takmicenja ima nekoliko njih (u serijskom vazdusnom programu i trap-u) ciji organizatori su klubovi i ona su fakultativnog karaktera.Nacionalnim takmicenjima koje organizuje Savez uz asistenciju klubova bice posvecena maksimalna paznja .
U narednoj sezoni nece biti promjene broja kola u nacionalnom Kupu standardnim oruzjem i trapu. Uzrasne kategorije jasno su definisane i date kao prilog Kalendaru.
Sto se tice medjunarodnih takmicenja koja su okvirno data Kalendarom-Strucna Komisija ce voditi racuna o svakom eventualnom ucescu,broju ucesnika,opravdanosti odlaska na takmicenje… Uoci svakog konkretnog takmicenja- Komisija ce poblize razmotriti prijedlog selektora, norme, formu i postignute rezultate, vaznost ucesca na takmicenju i mogucnosti odlaska na isto, te u skladu s time davati preporuku UO za odlucivanje po pitanju ucesca.

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.