Memorijal Milorad Lalovic-trap

Memorijal “Milorad Lalović”

 Na streljani za leteće mete u Herceg Novom, proteklog vikenda je održan prvi “Memorijal Milorad Lalović” u znak sjećanja na ovog istaknutog strijelca. Lalović je svojevremeno, što je kuriozitet, bio prvak Crne Gore u Trapu ali i više puta u  disciplinama vazdušnog i malo-kalibarskog nacionalnog programa.

Na ovom Memorijalu ucestvovalo je 24 trapasa iz hercegnovske opstine,mahom clanova i simpatizera SK “Herceg Novi” . Pobjedu je ostvario Željko Brajović sa 21/30 pogodaka, ali tek nakon dodatnog raspucavanja “golub za golub” u kojem je pobijedio bivšeg više-strukog crnogorskog šampiona, a sada veterana, Dragana Vučinića koji je imao  isto-vjetan rezultat u regularnom dijelu na 2x 15 meta.Trece mjesto je pripalo predstavniku mladjih strijelaca Blagoju Rotkoviću, koji je zaostao za vodećima samo jedan pogodak (20). Inače, propozicije su bile rigorozne a rezultati izjednačeni, tako da je čak pet strijelaca dodatno raspucavalo za poslednje upražnjeno mjesto i ulazak u fina-lnu rundu gađanja na 15 meta. Takođe, zapažena je grupa talentovanih mlađih juniora(ispod 18 godina sta-rosti) koji su ostvarili i preko  50% pogodaka (Dostinić, Vuksanović, Lepetić), što ohra-bruje za dane koji dolaze. Vrijedan pažnje bio je i nastup prve crnogorske trapašice  Biljane Lalović .

U revijalnoj ekipnoj konkurenciji, tim Mojdež (Brajović, Rotković B, Rotković N) je trijumfovao ispred ekipe Podi (Dostinić Mo, Dostinić P, Dostinić Ma.), dok je treće mjesto pripalo ekipi Kameno (Jovović, Kosić, Vuksanović).

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.