Memorijal M.Lopicic-trap

Nikola Markovic najbolji na Memorijalu

Na olimpijskom strelistu Kosljun u Budvi proteklog vikenda odrzano je prestizno takmicenje Memorijal “Milorad – Misko Lopicic” u disciplini letece mete/trap.Trogodisnju dominaciju Dragana Mrkajica prekinuo je Nikola Markovic (SK Gams) sigurnom pobjedom u finalu nadmetanja.


U osnovnom dijelu takmicenja vidjena je velika borba i veoma dobri rezultati.Ivo Stanisic je  kvalifikacije zavrsio kao prvi sa odlicnih 117 pogodaka ; odmah zatim Dragan Mrkajic sa normom za svjetski kup u Finskoj od 115,potom Jovica Markovic sa 114, pa Nikola Markovic i Rasko Jovetic sa 112 pogodaka.
Nikola Markovic je svoj kvalitet dokazao u raspucavanju za medalje,ispucavsi prvu finalnu seriju savrseno- 25 od 25 pogodaka.Od pocetka do kraja  finala bio je neumoljiv , ne ostavivsi  prostora drugim strijelcima da se nadaju pobjedi.Drugi je bio Ivo Stanisic (SKLM Cetinje),a treci Rasko Jovetic (SKLM Herceg Novi)koji je znacajno popravio utisak iz  kvalifikacija.
U ekipnoj konkurenciji vidjena je neizvjesna borba jer su o plasmanu odlucivale nijanse,razlike od po par  bodova.Na kraju,prvo mjesto pripalo je ekipi  Herceg Novog sa 337, drugo  Gamsu sa 334 ,dok je trece bilo Cetinje sa 317 bodova.

Pobjednicima je organizator dodijelio prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.U prilogu mozete pogledati rezultate memorijal 2019

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.