Kup Mimoze 2018-let.mete/trap

JUBILARNI X KUP MIMOZE-Cernogoraz teško do pobjede


Ol
impijski šampion iz Londona 2012. GIOVANNI CERNOGORAZ,  pobjednik je tradicionalnog X Kupa Mimoze u streljaštvu – diciplina olimpijski Trap.
U jakoj konkurenciji, ali teže nego se očeki-valo, Cernogoraz je trijumfovao ispred Slovenca Alena Furlana,tijesnim rezultatom 39:38.Mora se istaći da je jak vjetar i pad temperature  početkom drugog u odnosu na prvi dan takmičenja stvorio velike probleme strijelcima na leteće mete. Naime, Cernogoraz je ubjedljivovođstvo nakom kvalifikacija gdje je bio domi-nantan sa 113 pogodak, ugrozio tokom Finala na novih 50 meta,
jer po  propozicijama na finalnih 50  meta svi strijelci kreću od  nule. Takvu priliku su isko-ristili prije svih Furlan da do poslednjeg goluba  prijeti Cernogorzu  za titulu, pa je praktično odlučio poslednji golub i promašaj Furlana.
Isto tako, domaći teren su dobro iskoristili Dragan Mrkajić i Nikola Perišić iz Herceg Novog koji su zauzeli 3. odnosno 4.mjesto,dok je Jovica Marković iz SK Budva je ostao petoplasira- ni.
Ekipno su ubjedljivo trijumfovali gosti iz Hrvatske (Cernogoraz, Furlan, Ravalico), ispred
SKlm Budva (Marković, Stanišić, Mandić), dok su domaćini Novljani ovog puta morali da se zadovolje bronzanom medaljom ( Mrkajić, Perišić, Krivokapić).
Na ovom takmičenju je učestvovalo 23 strijelca iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Crne Gore.
Kup Mimoza 18

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.