Kup Mimoze 2017.g.-letece mete/trap

 Streljački Kup Mimoze 2017 – leteće mete Trap

Pobjeda Jovice Markovica

 mimoza 2017

Proteklog vikenda održana je jedna od poslednjih sportskih manifestacija ovogodišnjeg Praznika mimoze u Herceg Novom – takmičenje u olimpijskom Trap streljaštvu. Na strelištu “Kameno” učešće su uzeli strijelci iz 8 klubova Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Mora se napomenuti da su obilne padavine u mnogome ometali strijelce prvog dana kvalifikacija, pa i odvratile neke od najavljenih od samog učešća.
I pored navedenog, viđena je vrlo zanimljiva utakmica u kojoj je nakon maratonskog finala po novim ISSF pravilima trijumfovao ponajbolji crnogorski trapaš Jovica Marković iz Budve, rezultatom 40:38 ispred bivšeg pobjednika ISSF junior Svjetskog Kupa – Borka Vasiljevića iz Prvog Partizana Užice. Vasiljević je pokazao klasu u kvalifikacijama gdje je bio ubjedljiv, ali se Marković očito sabrao do finala gdje je već od starta poveo trku, te vrlo stabilnim gađanjem do kraja zadržao nivo i po prvi put podigao veliki prelazni pehar Kupa Mimoze. Treće mjesto je pripalo Bošku Raičeviću iz cetinjskog Gamsa, dok su u ranijim fazama finala otpali Perišić (HN), Stanišić (BD) i srpski rekorder (123/125) Pera Nedić iz Stare Pazove.
U ekipnoj konkurenciji domaći Novljani nisu poraženi već cetiri godine za redom na ovom takmičenju, ovog puta u sastavu: Perišić, Mrkajić, Đurović sakupili su 295 poena, ispred Stare Pazove (SRB): Nedić, Bitević, Fabri sa 288, dok je treće mjesto sa 286 poena pripalo SKlm Budvi u sastavu: Marković, Stanišić, Božović.Ovogodišnja Liga-kup sezona u letećim metama startuje za 12 dana prvim kolom Kupa CG u Budvi.Rez. Mimoza 17.

jovica mimoza 2jovica mimoza

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.