Kup Mimoze 2016.-let.mete/trap

KUP MIMOZE 2016.-trap

kup mimoze 2016.

Otvaranje sezone u gađanju letećih meta, disc.olimpijski Trap, održalo se tradicionalno u Herceg Novom sa takmičenjem Kup Mimoze u okviru proslave Praznika Mimoze, a u novom, skraćenom formatu na 50 meta + finale.Učestvovalo je 24 strijelca ( ekipe iz Herceg Novog, Budve i Cetinja kao i strijelci iz podgoričke Budućnosti,te gosti iz Dubrovnika i Zagreba -Turopolja).
U vrlo neizvjesnim kvalifikacijama, po prohladnom i vjetrovitom vremenu, ostvareno je nekoliko rezultata iznad očekivanja za početak sezone. Istakli su se, prije svih, Ivo Stanišić (Budva) i Nikola Perišić ( H.Novi) koji su u Finale ušli kao prvoplasirani, izjednačeni na 44 pogotka. Slijedili su ih vrlo dobri Jovica Marković (Budva) sa 43 i Raško Jovetić (Budućnost PG) sa 41 pogotkom, dok su ispod očekivanja gađali domaći strijelci Dragoslav Racković (37 pogodaka) i posebno Dragan Mrkajić (33 mete).
Finalna nadmetanja za pojedinačnu titulu i novi prelazni pehar Kupa Mimoze donijela su dodatna uzbuđenja, pa je publika zaista uživala. Naime, vodeći dvojac Perišić i Stanišić su se brzo izvojili i u finalu, a zatim konstantno smjenjivali u vođstvu, tako da je pobjednik odlučen baš na poslednjoj meti, kada je pogotkom trijumfovao Perišić rezultatom 18:17.U borbi za treće mjesto Jovetić je tokom finala sustigao prednost Markovića iz kvalifikacija, te u dodatnom raspucavanju krunisao svoj dobar nastup osvajanjem bronzane medalje.
Racković je donekle popravio utisak te sa 17 pogodaka u finalu zauzeo 5. mjesto, dok je šestoplasirani bio  solidni Slobodan Đurović (HN) sa 15 pogodaka.
U ekipnoj konkurenciji trijumfovala je SKlm Budva (Stanišić, Marković, Mitrović) sa 123 mete, ispred SKlm Herceg Novi – A tim (Perišić, Racković, Mrkajić) 114 i H.Novi – B tim (Vučinić, Đurović, Miroškin) sa 98 meta.
Domaće ligaško takmičenje počinje 27.februara sa 1.kolom Kupa CG u Budvi.
Kup Mimoza 2016

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.