IV kolo Kupa CG-letece mete/trap

Pobjeda Raicevica, Budvi ekipni KUP CG za 2016.
4.Kup CG

Na olimpijskoj streljani Kameno kod Herceg Novog odrzano je poslednje 4. kolo Kupa Crne Gore u disciplini letece mete/trap. Pobjedu je ovog puta odnio Bosko Raicevic iz ceti-njskog Gamsa, a nakon vrlo dobre partije u finalnim nadmetanjima. U ekipnoj konkurenciji, pobjedila je SK Budva sa 311 pogodaka u sastavu Jovica Markovic, Ivo Stanisic i Luka Mi-trovic, cime je osvojila Kupu Crne Gore za 2016 godinu. Nakon ovog kola, moze se konsta-tovati da nasi trapasi znatno podizu formu, dok je opsti utisak kako je ovo bila najbolja uta-kmica za poslednjih nekoliko godina u Herceg Novom.
Naime, najprije je u kvalifikacijama na 125 meta, domaci strijelac Nikola Perisic sa 114 pogodaka prebacio normu za odlazak na naredni ISSF Svjetski kup u San Marino. Takodje, odlicnu formu su pokazali Jovica Markovic i Ivo Stanisic iz SK Budve, koji su pogodili 113 odnosno 111 puta.
Zatim su slijedila finalna nadmetanja na 2×15 meta gdje se siri krug pretendenata na titulu, kada u prvi plan izbijaju Bosko Raicevic (107 u kvalifikacijama) i Dragan Mrkajic, iako je imao prilicno los kvalifikacioni rezultat (95). Oni su sa po 13 pogodaka usli u direktnu borbu za prvo mjesto, gdje je kasnije trijumfovao vrlo dobri Raicevic rezultatom 12 : 9.
Nakon njih, Stanisic i Markovic su imali tek “goluba” manje (12), usli su u duel za 3.mjesto gdje je opet tijesno slavio Markovic rezultatom 12 : 11.  Koliko je ukupno finale bilo kvalitetno, pokazuje da su Nikola Perisic i Borivoje Krivokapic (SK HN) sa solidnih 11 pogodaka zauzeli tek 5. odnosno 6.mjesto.
U domacem Kup takmicenju, a nakon 4.kola, u vodjstvu je Jovica Markovic ispred Dragana Mrkajica i Nikola Perisica, s tim da preostaje jos Finale Kupa koje se odrzava takodje u Herceg Novom.Kup 4.kolo Kup CG trap poredak poslije 4 kola Rang lista San Marino

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.