ISSF obavijest

ISSF PRIVREMENI PROPISI ZA COVID 19

Situacija s pandemijom COVID-19 još se nije promijenila na bolje i teško je reći kada će postati  sigurnija. U međuvremenu, raspored ISSF prvenstava za 2021.  je odobren i ovo je period  kada imamo zadatak da nastavimo s aktivnostima i  takmičenjima.

Centrala  ISSF-a je skupa  s ISSF-ovim medicinskim odborom razradila  „Privremene propise  za testiranje  i metode praćenja zdravlja za COVID-19 ”. Ovaj dokument sadrži obavezne  zahtjeve i preporuke koji su namijenjeni obezbjedjivanju sigurnog ponašanja za zdravlje organizatora i učesnika na ISSF prvenstvima . Za nas je najbitniji podatak da je pred odlazak na takmičenja neophodan negativan PCR test ne stariji od 48 sati, te da je potrebno da delegacija ima osobu zaduženu za sprovodjenje i kontrolu COVID pravila .

Zajednički interes svih nas je poštovanje pomenutih  zahtjeva i preporuka. Privremene propise pogledajte u nastavku Temporary-regulations-for-testing-and-health-monitoring-methods-for-COVID-19 ili na sajtu ISSF na stranici  https://www.issf-sports.org/news.ashx?newsid=3499  .

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.