ISSF D trenerski kurs

U Baru poceo ISSF ‘D’ regionalni  kurs za trenere

issf

Regionalni trenerski kurs ISSF “D” kurs poceo je 14.decembra u Baru,u organizaciji Streljackog Saveza CG ,pod  pokroviteljstvom ISSF Akademije i zahvaljujuci podrsci Programa olimpijske solidarnosti Medjunarodnog Olimpijskog Komiteta.
Svaka od zemalja regiona (Slovenija,Hrvatska ,Srbija,BIH,Kosovo,Makedonija i Crna Gora)poslala je  svoje predstavnike  da uzmu ucesce na kursu,ukupno njih  35 .Iako se kurs u Baru sprovodi vec vise od 5 godina,nikada nije bilo ovoliko interesovanja streljackih sportskih radnika iz okruzenja i nase zemlje kao sada.Zao nam je sto brojnim dodatnim zahtjevima nijesmo mogli izaci u susret,buduci da propozicije odredjuju broj ucesnika,ali se nadamo da ce oni koji ovaj put nijesu uspjeli ucestvovati ,priliku za to imati vec naredne godine.
Imajuci u vidu da su u oktobru ove godine  vec sprovedeni ISSF ‘C’  medjunarodni trenerski kurs ,te IOC/ISSF sportsko razvojni program ,a  pocetkom decembra i ISSF ‘B’medjunarodni trenerski kurs,na kojima je ukupno  ucestvovalo preko 100 ucesnika iz 30 zemalja svijeta ,mozemo s ponosom reci da su se Bar i Crna Gora ucvrstili  kao destinacija broj  1.  za edukaciju u Evropi i sire,te da je ISSF HQ u Streljackom Savezu prepoznao potencijal za organizaciju najvaznijih dogadjaja u nasem sportu.
Ovo svakako ne bi bilo moguce bez angazovanja jednog od utemiljavaca ISSF Akademije ,g-dina Zeljka Todorovica, koji veci duz niz godina radi na afirmisanju Bara kao edukativnog i trenaznog centra.Nadamo se da je ovo samo pocetak i da je pred Streljackim Savezom CG organizacija mnogih vaznih dogadjaja i medjunarodnih takmicenja.

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.