Internacionalno Prvenstvo -Trofej i Velika nagrada Beograda

Internacionalno Prvenstvo Beograda 2017
  Beba Dabetic  rekordno,odlican i Miljan Devic!Internacionalno prvenstvo Beograda  vazdusnim oruzjem, najveci streljacki miting u regi-onu je od petka do nedelje (8-10. decembar) održan po 42-i  put.Prvi put u okviru turnira odrzana su  takmicenja mikseva vazdusnom puskom i  pistoljem. Nadmetanje mjesovitih parova je bilo u  petak u okviru Trofeja Beograda, koji se nastavio i u subotu, kada su se strijelci takmicili u pojedinacnim disciplinama, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Prvenstvo se  zavrsilo u nedelju  Velikom nagradom Beograda, u kojoj su strijelci takmicili u jedinstvenoj, apsolutnoj kategoriji. Takmicenje je trajalo tri dana zbog uvodjenja  mikse-va  u okviru Trofeja Beograda, zeleci da se ucesnicima turnira da mogucnost da se oproba-ju  u disciplini koja je ove godine uvrstena u olimpijski program. Ucestvovalo  je 295 stri-jelaca iz 17 zemalja Evrope,  Azije i Amerike . Ovo je po mnogo cemu vise od regionalnog turnira,ne samo po brojnosti nego i po izuzetnom kvalitetu,buduci da su nastupili svjetski  i evropski sampioni ,te olimpijski finalisti.

Mozemo biti zadovoljni rezultatima nase cjelokupne ekipe,ali prije svega sa onim sto su pokazali Beba Dabetic i Miljan Devic. Beba je  najbolje plasirani crnogorski strijelac sa 13-  im mjestom u apsolutnoj kategoriji u disciplini vazdusna puska  i novim rekordom Crne Gore od 413 ,7 bodova u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.Time je popravila 10 dana  star rekord Andjele Milickovic koji je postignut na Walther Cupu.Milickoviceva je u Be-ogradu isla do cifre 410,2 .Podatak da se rekordi  popravljaju ovako brzo i na ovako va-znim takmicenjima govori o formi djevojaka, ali i o pobjednickoj atmosferi unutar tima.

Internac.prvenstvo Beograda je za  mlade strijelce jedna od retkih prilika da se nadme-cu na masovnom takmicenju u konkurenciji seniora iz svjetskog i evropskog vrha i tako steknu iskustvo i provjere  gdje su u odnosu na najbolje u ovom trenutku. Dabeticeva je bila srecna zbor rekorda, ali i zbog cinjenice da je takmicenje iskoristila kao test i pripre-mu pred velika takmicenja u narednoj godini. Postigla je odlican rezultat i time ispunila zadatak koji je imala pred turnire u Beogradu.
Ako smo od Bebe ovo i mogli ocekivati,rezultat Miljana Devica nas je veoma prijatno iznenadio.Oba dana takmicenja pucao je preko 611 bodova (611,3 i 611,2).Ovaj 14-godi-snjak iz Berana u Beogradu je tek po drugi put nastupao na nekom medjunarodnom ta-kmicenju,a pokazao je veliko samopouzdanje i stabilnost takmiceci se sa  najboljim stri-jelcima Evrope i svijeta .I kolege u disciplini vazdusna puska -Tomovic (618,3), Obrado-vic (610,5)  i Bozovic (603,7) ostvarili su dobre rezultate,ali utisak je da su mogli vise.

Isto tako,misljenja smo da su strijelci/kinje u disciplini vazdusni pistolj ostvarili solidne rezultate,ne i bolje od toga, narocito ako se uzme u obzir kakve su rezultate imali proslog mjeseca.
Jelena Pantovic je bila odlicna drugog dana sa 370 bodova,ali to je bilo sve,nijesmo uspjeli da se vratimo iz Beograda sa  boljim rezultatima „pistoljasa“.
Kao po obicaju,domacini su dominirali podijumom i osvojili najvise medalja.Sampioni poput Arunoviceve i Mikeca bili su dominantni,dok su Grgic i Komanova sa rezultatima najblizim svjetskom rekordu dobili poklone –oruzje od poznatog proizvodjaca”Walthera”.
Results Book GP Belgrade 2017

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.