In memoriam-Slobo Avramović

In memoriam: Slobodan -Slobo Avramović

U Podgorici je iznenada u 72. godini preminuo Slobo Avramović,pedagog, streljački ra-dnik, predsjednik Streljačkog kluba Centar, dugogodišnji Član Izvršnog odbora Strelja-čkog Saveza Crne Gore i Jugoslavije,rukovodilac jednog od najboljih strelišta  u regionu, strelišta Ljubović. 

Rođen je 1943. Herceg Novom gdje je proveo mladost i završio Višu umjetničku školu. Po struci  pedagog, bio je prvo profesor u školi , zatim rukovodilac u Domu   Omladine Budo Tomović ( danas Kulturno Informativnom Centru),te direktor Streljačkog Centra Ljubović i rukovodilac u JP Sportski Objekti.                                                                                Streljaštvom je počeo da se bavi relativno  kasno, ali se do kraja života njime predano i  s  ljubavlju bavio.Dugo godina bio je vodja reprezentacije Jugoslavije i aktivni sudionik mno-gih velikih takmičenja i uspjeha streljaštva na ovim prostorima.Bio je član Izvršnog odbo- ra Streljačkog saveza Jugoslavije , a po dobijanju nezavisnosti Crne Gore, član Izvršnog Odbora Streljačkog Saveza Crne Gore u više mandata. Zahvaljujući njegovom angažmanu   i entuzijazmu mnogo privrednika i ljudi iz javnog života bili su uključeni u pomaganje i ra-zvoj streljačkog sporta i organizacije.                                                                                          Ostavio je izuzetan trag u streljaštvu kao rukovodilac jednog od najboljih strelišta na pro-storima bivše Jugoslavije.  Nekoliko decenija rukovodio je Streljačkim klubom Centar iz Podgorice,  koji je u tom  periodu ostvario  nebrojeno  mnogo medalja i priznanja za svoj sportski rad i rezultate,te svo to vrijeme bio centar i oslonac crnogorskog streljaštva.       Slobo Avramović je bio je predsjednik ili član organizacionih komiteta Šampionata Evro-   pe – 1981(Podgorica),  Prvenstva Evrope 1991 i 1995 u Beogradu ,Balkanskog Šampiona- ta u Nikšiću i brojnih medjunarodnih  prvenstava  na prostorima nekadašnje zajedničke države.                                                                                                                                                   Bio je veoma cijenjen u Međunarodnoj federaciji  streljačkog sporta ( ISSF ) i Evropskoj streljačkoj konfederaciji (ESK) i svojim ličnim autoritetom,vezama i kontaktima doprinio   je da se o streljačkom sportu u Crnoj Gori daleko čuje i lijepo govori.                                     Veliki prijatelj svih sportista i  sportskih radnika , bezrezervno odan svom Centru  , Slobo   se iskreno radovao svakom uspjehu crnogorskog sporta. Dvorane strelišta Ljubović bile    su dom mnogih sportskih i kulturnih organizacija.
Veoma se ponosio kćerkom Anom i radovao se njenim uspjesima i postignućima,od kojih najviše unučici Luciji koja mu je uljepšavala penzionerske dane .                                        Sahrana Sloba Avramovića bila je u nedelju, 4.januara u 14,00 časova na groblju Čepurci    u Podgorici.

 

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.