In Memoriam

In Memoriam
Željko Tomović 

U Podgorici je iznenada i poslije kraće  bolesti  u 55. godini  preminuo Željko Tomović, strijelac, rekorder, šampion, streljački radnik, dugogodišnji reprezentativac  Crne Gore i Jugoslavije, sportski majstor i predani zaljubljenik u streljaštvo.


Željko je čitav svoj životni i radni vijek proveo u Podgorici , u streljačkom centru Ljubović i  JP Sportski Objekti. Streljaštvom  se do samog  kraja  predano i  s  ljubavlju bavio. Član reprezentacije , osvajač brojnih medalja i rekorder, bio je aktivni sudionik velikih uspjeha crnogorskog tima . Zahvaljujući njegovom angažmanu   i entuzijazmu mnogo mladih je zavoljelo  streljaštvo i postalo dio naše sportske porodice.
Bio je veoma cijenjen medju kolegama  i svojim ličnim primjerom doprinio   je da se o streljačkom sportu u Crnoj Gori daleko čuje i lijepo govori. Prijatelj svih strijelaca i sportskih radnika, bezrezervno odan svom Centru, iskreno se radovao svakom uspjehu crnogorskog sporta.

Vijest o iznenadnoj i preranoj Željkovoj smrti  rastužila je i one koji su sa njim provodili dane na strelištu i one koji nijesu imali prilike da ga poznaju. Neobična su početkom  ove godine bila kola Kupa; mladji medju nama ne pamte streljaštvo bez Željka.  Uvijek je bio tu, spreman, disciplinovan i posvećen. Odličan sportista  i još bolji drug i čovjek, bio je vazda  voljan da sasluša i posavjetuje. Ko se bavi ovim sportom zna da je to sport  za posebne ljude, pomalo samotnjački,  istovremeno i usud i nagrada. U ljubavi prema streljaštvu, upućen u tajne njegovog majstorskog zanata, prepunog  finesa, truda i odricanja, Željko je bio prvi medju nama.
Onima koji su ga poznavali i imali tu privilegiju da budu njegovi prijatelji i sportski drugovi, ostaje da ga se s ponosom i ljubavlju sjećaju.

Željko je  iza sebe ostavio suprugu i dvoje djece. Sin Vojin je uspješan strijelac i nastaviće očevim stopama .
Željko Tomović biće sahranjen sjutra u 13 časova na groblju Čepurci  u Podgorici.

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.