III kolo Kupa let.mete/trap

Državni rekord Stanišića

Treće kolo Kupa Crne Gore u disciplini leteće mete – trap, održano proteklog vikenda u Budvi, donijelo je krajnje zanimljivo i neizvjesno finale ali, što je važnije, i pokazalo da crnogorsko trap streljaštvo po rezultatima stasava u respektabilnu grupu strijelaca. Ovog puta je trijumfovao Ivo Stanišić, SKlm Cetinja, sa novim državnim rekordom za finala. Stanišić je najprije bio ubjedljiv u kvalifikacijama sa 115 pogodaka od 125 pokušaja (po rundama 21,22,25,23,24), čime je ostvario reprezentativnu normu za naredno Svjetsko prvenstvo.

U finalu je na novih 50 meta Stanišić sa 44 pogotka postavio  novi državni rekord (dosadašnji 43/50, Mrkajić, Raičević). I pored toga, samo finale je bilo krajnje neizvjesno jer ne prenosi zbir rezultata iz kvalifikacija, pa je novajlija Igor Prenkić iz SK Gams sve do 45-te meta bio izjednačen sa Stanišićem, da bi u poslednjih 5 pokušaja popustio i sa ukupno 41 pogotkom osvojio vrijedno drugo mjesto.
Treći na podijumu je ove godine standardno dobri Raško Jovetić iz SKlm Herceg Novi. Ostali finalisti su redom plasirani J.Marković (Gams), D.Mrkajić (H.Novi) i B.Raičević (Gams).
Ekipno prvo mjesto Herceg Novi (Perišić, Mrkajić, Jovetić) ispred Gams- Cetinje (N.Marković, J.Marković, Raičević). 3.kolo Kup CG 2019

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.