III kolo Kupa CG – let.mete / trap

Boško Raičević  rekordom u finalu osvojio III kolo  Kupa CG

Ovog vikenda je na strelištu Košljun kod Budve  održano treće kolo Kupa Crne Gore za disciplinu leteće mete/trap. Nakon dvodnevnog nadmetanja, primjetno je bilo da je organizacija i disciplina tokom takmičenja bila na zavidnom nivou. Opšti je utisak  da je viđena izuzetna sportska predstava i nikad bolji rezultati.

Naime, najprije su se u kvalifikacijama izdvojili Dragan Mrkajić (SKlm Herceg Novi), Raško Jovetić (SKlm Herceg Novi) i Ivo Stanišić  (SKlm Cetinje)  sa po izuzetnih 118 pogodaka! Ovo su rezultati dostojni finala evropskih i svjetskih takmičenja i govore ne samo o formi strijelaca, već i koliko je atmosfera na olimpijskom strelištu bila kompetitivna. Odmah za njima, Jovica Marković (SK Gams) sa respektabilnih 114 pogodaka i Lazar Boreta ( SKlm Cetinje) sa 112 pogodaka. Šestorku  je upotpunio  Boško Raičević (SK Gams) kome  je za ulazak  finale bilo dovoljno “svega” 109 pogodaka. Slijede Ivan Vučinić sa 108 pogodaka, Nikola Marković sa 107 (obojica SK Gams)- zapravo, svi  ostali takmičari su ovog vikenda bili raspoloženi, samo  je jedan rezultat bio ispod 100 pogodaka.
Kako se rezultati iz kvalifikacija ne prenose  u finale,  šest prvoplasiranih su se s jednakim šansama  oprobali na novih 15 meta. Ceh su najprije platili Boreta  i Jovetić, koji su prvi ispali iz borbe za medalje, a zatim  i  Mrkajić, koji je  s nekoliko vezanih promašaja nastup  u finalu završio na 4. mjestu. Jovica Marković je morao da se zadovolji trećim mjestom, najviše zbog činjenice da su Raičević i Stanišić  danas bili nezaustavljivi.
Predstavom kakvu od njega nijesmo vidjeli u finalima, Raičević je pobijedio Stanišića i s odličnih 44 pogotka u finalu osvojio 3.kolo Kupa. Ovim rezultatom je Boško “potvrdio” rekord finala koji je prošle godine postavio baš Stanišić!


U ekipnoj konkurenciji  slavio je Herceg Novi (Perišić, Mrkajić, Jovetić) , ispred  Gams-a (Marković J., Markovic N. , Raičević ) i Cetinja (Stanišić, Boreta, Lipovina) . III kolo Kupa CG 2020

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.