Igre malih zemalja Evrope

Igre malih zemalja Evrope pocinju u Budvi

     Igre malih zemalja Evrope,koje su nocas otvorene u Budvi,najveci su sportski događaj ikad organizovan u Crnoj Gori.Oko 1400 sportista ,sto sa strucnim licima cini blizu 2000 predstavnika na Igrama,pocinju danas takmicenja u deset sportova medju kojima je i streljastvo.Na borilistima sest streljackih disciplina(vazdusni puska/pistolj za muskarce i zene,trap i double trap za muskarce) naci ce se  60 strijelaca i 50 trenera i strucnih lica iz Andore, Islanda, Lihtenstajna, Luksemburga,Malte,Monaka,San  Marina i Crne Gore.
Za ovu priliku, vazdusne streljacke discipline dobile su prostor sportskog centra Rea u kome su postavljene savremene elektronske mete,dok je za takmicenja u trap i d.trapu streliste u Markovicima dobilo novi prateci objekat.

Nasim strucnim licima,koje predvode direktori za pusku/pistolj i let.me-te, Savo Milasinovic ,odnosno Nikola Markovic,pridruzice se renomirane kolege iz Srbije i Hrvatske, predvodjene teh.delegatom ESC-a,Dragutinom Vrbekom.

Znacajan doprinos organizaciji dali su najmladji predstavnici crnogorskog streljastva,njih desetak iz nekoliko klubova, koji su angazovani kao volonteri na Igrama i uz ciju pomoc su  mnoge aktivnosti uradjene i brze  i bolje.

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.