Igre malih zemalja Evrope-San Marino 2017.

     Andjeli bronzana medalja i rekordi!

andjela san marino

 andjel san marino

 san marino 2
san marinosan marino 3

Andjela Milickovic donijela je  prvo odličje crnogorskom streljastvu i to na Igrama malih zemalja Evrope. Drugog dana takmičenja podgoricka strijelkinja  se okitila bronzanom medaljom u gađanju vazdusnom puskom na 10m .
Andjeli ovo nije prvo finale u karijeri , ali je u San Marinu  dosla do prve medalje, ujedno i prvog odličja na velikim takmičenjima za Crnu Goru. Andjela je do podijuma stigla “upu-cavsi” nacionalni rekord  za seniorsku i sopstvenu -juniorsku kategoriju od 410,8 bodova, da bi par sati kasnije tome dodala i rekord u finalima od  218,1 bodova.Bolje od nje bile su Carole Calmes iz Luksemburga i Marilena Constantinou s Kipra koje su 20 ,odno-sno 15 godina starije od Andjele i koje iza sebe imaju mnogo vise takmicenja i iskustva u finalima.
U kvalifikacijama iznenađenja nije bilo. U zestokoj konkurenciji u finale je uslo osam takmicarki,od kojih Andjela  „komotno“ sa novim crnogorskim rekordom.U finalu je krenula pehom,sto je uzrokovalo manje unutrasnjih centara od prve dvije takmicarke, nakon cega se stabilizovala pa je od sredine finala imala sigurnu  bronzu u dzepu….
Crnogorska reprezentacija  vraca se dakle iz San Marina sa jednom medaljom i 4 finala. Cak cetiri finala za ekipu od 5 strijelaca i  dobri rezultati svakog od njih daju razloge za zadovoljstvo.
Nikada do sada nismo imali ovoliko finala na nekom takmicenju. Nasi takmičari su pokazali da vrijede za rezultate neophodne za plasman u osam najboljih, koji su sve zahtjevniji. Konstantno raste nivo kvalifikacionih rezultata koji vode u finala na velikim takmičenjima. U finalima pistolj zene i puska muskarci nismo imali dobru realizaciju, možda smo mogli do jos neke medalje. Ali, to ne treba da nas brine. U ovom trenutku,kad su u finalima ucestvovali strijelci koji nemaju ni  3 velika takmicenja u svojoj biografiji i kad su ovo prva velika finala u njihovim zivotima,moramo biti i vise nego zadovoljni….
Jelena Pantovic je na svom drugom takmicenju u  karijeri kvalifikacije zavrsila kao prva ,sa 376 krugova sto je rezultat vrijedan svakog respekta i svakog velikog takmicenja!U finalu je bila peta sa novim crnogorskim rekordom finala od 167,8 krugova.
Nemanja Obradovic i Milos Bozovic,dvojac iz Berana koji je tek “juce”poceo da se bavi streljastvom,  prvim i drugim mjestom u kvalifikacijama su izborili svoja prva velika finala! Samo je nedostatak sportske srece i veliki pritisak koji su mladici osjecali uticao da u finalu budu slabiji nego sto mogu i jesu-Nemanja peti,Milos sedmi.
Jovica Markovic je  uz zdravstvene probleme,sa solidnih 112 pogodaka u trapu zaustavljen prije finala,ali konkurencija u ovoj disciplini  i na jednom od najpoznatijih trap strelista na svijetu  bila je zaista impresivna, dostojna svjetskog prvenstva.
Puno razloga za optimizam donijele su nam Igre malih zemalja.Za troje nasih strijelaca sa Igara(Milickovic,Bozovic i Obradovic) za 20 dana je juniorsko prvenstvo svijeta u Sulu,najvaznije takmicenje sezone sa kojeg sada moramo da ocekujemo jos rezultata za radost.SAN MARINO 2017

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.