I kolo kupa Crne Gore-trap

Dobri rezultati i pobjeda Mrkajića obilježili start Kupa u trapu

Kup takmičenje u disciplini leteće mete/trap počelo je ovog vikenda prvim kolom na strelištu Košljun kod Budve. Dobra organizacija je uspjela da neutrališe loše vremenske uslove pa su ostvareni veoma dobri rezultati – iako  je tek start sezone i  forma se još uvijek  “šteluje”.


Da su strijelci dobro raspoloženi, pokazali su odmah u kvalifikacijama. Ivo Stanišić i Radosav Jovetić su “upucali” po odličnih 115 golobova, Jovica Marković 111, Dragan Mrkajić 109, Nikola Marković 107, a Lazar Boreta 104 goluba. I svi ostali učesnici su ih pratili, koliko pamtimo, ovo je prvo takmičenje da su svi rezultati išli od 90+.
U finalu je najnestrpljiviji bio Boreta koji je završio šesti sa 17 pogodaka. Peto mjesto i 20 pogodaka bilo je za N.Markovića koji je platio danak distrakcijama usled tehn.problema na strelištu, a odmah za njim,  J.Marković na četvrtom mjestu sa 25 pogodaka. U uzbudljivoj borbi za medalje prvi je ustuknuo Jovetić sa 30 pogodaka, dok se borba za prvo mjesto nastavila imedju Stanišića (37 pogodaka) i  Mrkajića (39 pogodaka). Na kraju je mirna ruka Mrkajića prevagnula i donijela mu prvu pobjedu u sezoni.
Ekipno je Sklm Heceg Novi bio bolji od SKlm Cetinje i SK Gams. I kolo Kupa CG 2020


Takmičenja se nastavljuju narednog vikenda i to za reprezentaciju – Ivo Stanišić i Jovica Marković predstavljaće našu zemlju na svjetskom kupu u Nikoziji. Prvo kolo je bila odlična priprema za iskušenja na Kipru, nadamo se najboljim vijestima.

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.