I kolo Kupa CG-standardno vazdusno oruzje

Jelena Pantovic rekordom otvorila sezonu!

Prvo takmicenje  sezone ,koja tradicionalno pocinje u oktobru,rezervisano je za pocetak nacionalnog Kupa standardnim vazdusnim oruzjem.Streliste Ljubovic je u nedelju bilo popriste prvih takmicarskih duela strijelaca iz svih klubova Crne Gore u ovom medjuna-rodnom ,olimpijskom  programu .

Ispred svih  bila je domaca takmicarka Jelena Pantovic, koja je „upucala“ rekord u ko-nkurenciji seniorke -vazdusni pistolj.Rezultat od 566 koji je Jelena ostvarila odmah na startu,  vrijedan je svake paznje jer je izuzetno respektabilan i u svjetskim okvirima. Naporan visemjesecni rad ,ljeto bez pauze i ucesce na medjunarodnim turnirima  poput Grand Prix –ja Novog Sada,pomogli su Jeleni da  odmah bude puna samopouzdanja i postavi rezultatsku kotu na veoma visok nivo.Bice zanimljivo vidjeti sta ce  naredna tamicenja donijeti i kad mozemo ocekivati popravljanje ovog rekorda.

Ovo vazi i za jos nekoliko strijelaca cija izdanja pokazuju da mozemo ocekivati uzbudljivu rezultatsku jesen.Andjela Milickovic je nonsalantno ispucala 615,3 bodova u disciplini  vazdusna puska , Blazo Tadic 554 i mladi Novak Devic 548 krugova za vazdusni pistolj ;  poslije duze vremena na streliste se vratio nas najbolji strijelac , Nikola Saranovic ,koji je „na misice ubio “  564 kruga.

U Streljačkom savezu Crne Gore  smo  ponosni što imamo izuzetne talente koji vec postaju pouzdani reprezentativci,sto imamo  nekoliko strijelaca svjetskog potencijala ,vec priku-pljamo mqs kvote za OI Tokio, imamo predstavnika na Olimpijskim igrama mladih…. To je pokazatelj da se u Savezu vrijedno radi na vise polja i da smo izrazito fokusirani na re-zultat. Nadamo  se da će broj strijelaca sa mqs kvotama i normama brzo početi da raste i da olimpijska ulaznica nije nedostizna.

Strijelci i treneri su istakli zadovoljstvo kvalitetom rada u pripremnom periodu.Sa svoje strane,Savez ce uciniti sve da reprezentativcima i klubovima pomogne u poboljasnju uslova rada i uradi sve na unapredjenju razvoja naseg sporta.
Ako je ovo prvo ovosezonsko takmicenje i Jelenin rekord predznak ,onda nas ocekuje uspjesna i rekordna sportska godina.1.kolo Kupa CG 2018-19

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.