I kolo Kupa CG-letece mete-trap

Rackovic prvi na otvaranju Kupa

I kolo kupa trap 2015

Novljanin Dragoslav Racković pobjednik je prvog kola Kupa u disciplini letece mete-trap, koje se proteklog vikenda odrzalo u Budvi. On je pokazao najviše u finalnim duelima, gdje   je najprije bio najbolji u polufinalu,sa 14/15 pogodaka,između najboljih 6 strijelaca iz kvali-fikacija, da bi zatim u dramatičnoj borbi za prvo mjesto savladao klupskog kolegu Nikolu Perišića (13/15 pogodaka u polufinalu) i to nakon produžetaka u raspucavanju “golub za golub”, rezultatom 1:0. Prethodno su oba strijelca finalni duel na novih 15 meta završili izjednačeni sa po 12/15 pogodaka.

Borba za bronzanu medalju je takođe donijela uzbuđenja jer su Raško Jovetić (Budućnost)   i Ivo Stanišić (Budva) nakon nešto lošijeg polufunala (po 9/15 pogodaka) morali kroz ra-spucavanje sa Boškom Raičevićem (Gams Cetinje) obezbjediti sebi mjesto u duelu za bro-nzu, gdje je zatim ubjedljivo slavio Jovetić rezultatom 15:8.                                                        Treba napomenuti da su rezultati u kvalifikacijama još uvijek ispod očekivanja, iako su se izdvojili Perišić i Stanišić sa 106 odnosno 105 pogodaka, gdje razloge treba tražiti u djeli-mično vjetrovitim uslovima prvog dana takmičenje, kao i da se praktično radi o samom početku sezone letećih meta.
U ekipnoj konkurenciji je slavila ekipa Herceg Novog (Racković, Mrkajić, Perišić) ispred domaće Budve (Stanišić, J.Marković, Mitrović).   I kolo Kupa trap                                 Sledeće kolo Kupa CG je već narednog vikenda u Budvi.

 

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.