I kolo Kupa CG-let.mete/trap

KUP CG I kolo-Pobjeda Perisica

kup cg 2016. Ikolo

Na početku ovogodišnje sezone Kupa Crne Gore u gađanju letećih meta – disciplina Trap, proteklog vikenda u Budvi viđena je interesantna utakmica u kojoj je pobjedio prošlogodišnji osvajač ovog takmičenja- Nikola Perišić iz Streljačkog kluba za letece mete Herceg Novi. Perišić je pokazao najviše kada je bilo i najvažnije, u finalnim duelima. Najprije je u polufinalu, između najboljih 6 strijelaca iz kvalifikacija, bio najbolji sa 12 pogodaka, da bi isto ponovio u kasnijem direktnom duelu za zlatnu medalju, savladavši klupskog kolegu Dragana Mrkajića rezultatom 12:8.
U borbi za treće mjesto je viđen duel domaćih takmičara gdje je Ivo Stanišić pobjedio sve boljeg Luku Mitrovića, rezultatom 11:10.
Mora se istaći da je tokom dvodnevnih kvalifikacija ubjedljivo najviše pokazao strijelac cetinjskog GAMS-a Boško Raičević ostvarivši 112 pogodaka (po serijama 21,23,22,22,24), ali je već u prvoj finalnoj seriji pogodio samo 7 puta, čime je takođe rano ispao iz trke za medaljeDobar je u kvalifikacijama bio i Jovica Marković (Budva) ali je popustio u polufinalu pogodivši nedovoljnih 9 puta. U ekipnoj konkurenciji je zasluženo slavila SKlm Budva, zahvaljujući stabilnim rezultatima svih svojih strijelaca (Stanišić, Marković, Mitrović,  302 pogotka) ispred Herceg Novog (Perišić, Mrkajić, Racković. 294 mete), koji uz neuobičajeno loš nastup Dragoslava Rackovića nije mogao konkurisati domaćinu.
Opšti je utisak da su naši najbolji strijelci ušli solidno pripremljeni u ovogodišnju sezonu, tako da računajući na bolje vremenske uslove, ali i na neka nova imena koja konkurišu za visok plasman, možemo ove godine očekivati zanimljiva takmičenja.
Naredno kolo Kupa je za 14 dana u Herceg Novom. Kup I kolo 2016.

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.