H&N Kup, Minhen

                                  H & N Kup ( Minhen, 23.-26.januar)

Protekla nedjelja u sportskom kalendaru  bila je rezervisana za H&N Cup u Minhenu, možemo slobodno reći, najveće miting takmičenje u streljačkom svijetu. Učestvovalo je preko 700 takmičara iz 51 zemlje. Prva dva dana na programu su bile juniorske kategorije, druga dva dana seniorske, a petog dana takmičenja u mixu. Našu zemlju predstavljalo je sedam takmičara u seniorskoj konkurenciji, a ostvareni su rezultati u skladu sa trenutnom formom i mogućnostima .


Miloš Božović je prvog dana ~upucao~ 620,1 poena , svoj lični rekord; drugog dana je
imao 613,0 poena. Andjela Miličković je prvog dana ostvarila 612,1 , a drugog dana 617,5 bodova.
Nevena Šaranović i Stanislav Bošković bili su oba dana standardni; Nevena prvog dana 558 , drugog dana 553 , a Stanislav oba dana po 559 krugova. Novak Dević prvog dana je ostvario 535 , dok je drugog dana bio bolji sa 556 krugova.
Više se očekivalo od Jelene Pantović iako je imala većih tehničkih problema ( prvog dana 529, drugog dana 542 kruga), te Bebe Dabetić (prvog dana 600,8, drugog dana 596,4 ).
Inače, atmosfera je bila na nivou  svjetskih prvenstva i kupova, ne pamtimo tako visoke rezultate na nekom medjunarodnom takmičenju i to još na startu sezone. Puškaši, i dame i muškarci, išli su prvog dana preko 632 boda, drugog dana i do gotovo 634 boda, dok su pištoljaši bili  raspoloženiji prvog dana- dame do 586, muškarci čak 591 , dok su drugog dana  malo zastali i išli ” samo” do kote 584 !

U takvoj situaciji, kad oko sebe imate astronomske rezultate u gotovo svakoj disciplini i kategoriji, dobro dodje da zastanete i napravite analizu situacije. Da li će se iskustvo s turnira u Minhenu shvatiti kao izazov i podstrek da se radi bolje i više ili kao nešto drugo, zavisi od svakog strijelca ponaosob. Odgovor će svakako dati takmičenja koja predstoje.
H&N Cup

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.