GP Herceg Novi 2016.-let.mete/trap

GRAND PRIX HERCEG NOVI 2016.-Novljani odbranili titule

gp herceg novi

Dragan Mrkajić i njegov SKlm Herceg Novi pobjednici su tradicionalnog Grand Prix Herceg Novi koji se po IX-ti put održao na olimpijskoj streljani Kameno kod Herceg Novog. Mrkajić je veliki prelazni pehar preuzeo od prošlogodišnjeg pobjednika Nikole Perišića (SK HN), dok u ekipnoj konkurenciji Novljani nisu izgubili još od 2008. godine.
Zbog neusklađenosti regionalnih kalendara takmicenja ovog puta su izostali tradicionalno brojni strijelci iz inostranstva, ali je svejedno viđena vrlo neizvjesna utakmica.Naime, Mrkajić je kvalifikacije okončao na za njega neuobičajenom 6.mjestu, da bi tek u Finalnim nadmetanjima pokazao klasu. S druge strane, strijelci koji su drugog dana takmičenja odabrali da gađaju svih 5 rundi kvalifikacija (Raičević, Stanišić, Racković) su glatko prošli u završnicu, ali ih je zatim sustigao umor.  U polufinalu je Mrkajić imao izvanrednih svih 15 od 15 pogodaka, da bi za konačnu pobjedu savladao do tada vrlo dobrog Iva Stanišića iz Budve, rezultatom 12:8.
U borbi za treće mjesto, između Boška Raičevića (SK Gams-Cetinje) i povratnika među finaliste, iskusnog Dragoslava Rackovića (SK HN), Raičević je slavio sa 12:11.Peto i šesto mjesto u finalu zauzeli su Nikola Perišić i Boro Krivokapić (SK HN).
Grand Prix nagradu, opremu italijanske fabrike Perazzi, dobio je Boško Raičević kao prvoplasirani strijelac nakon kvalifikacija na 125 meta.
Ekipno, Novljani su dominirali zauzevši prva dva mjesta na postolju: Herceg Novi A tim (Mrkajić, Racković, Perišić) 306 meta i Herceg Novi B tim (Krivokapić, Đurović, Miroškin) 270, dok je treće mjesto pripalo SK Cetinje (Lipovina, Vujović, Pravilović) sa 254 mete.
Sledećeg vikenda je na programu 4.kolo Kupa Crne Gore, takođe u Herceg Novom.
Grand Prix Herceg Novi 2016.

Objavljeno u Domaci rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.