GP Budve-let.mete/trap

BUDVA GRAND PRIX – POBJEDA MRKAJICA

Dragan Mrkajic iz Sklm Herceg Novi pobjednik je  ovogodisnjeg međunarodnog turnira Grand Prix Budve,koje se tradicionalno odrzava krajem avgusta na strelistu Kosljun kod Budve . Mrkajic  je do svoje prve ovogodišnje pobjede došao nakon izuzetno uzbudljive i neizvjesne zavrsnice finalnog duela.Zahvaljujuci boljoj koncentraciji u finisu sa 44/50 bodova, bio je bolji od domaceg takmicara Jovice Markovice, koji je imao samo jedan bod manje,43/50.Treci je bio Ivo Stanisic sa 33 pogotka.

Pored domacih,ucestvovali su i strijelci iz Hrvatske i Srbije,a organizacija takmičenja koje se od ove godine održava na renoviranoj olimpijskoj  streljani bila je vise nego dobra.
U dvodnevnim kvalifikacijama,koje su u subotu  pocele sa zakasnjenjem zbog losih vremenskih uslova ,najprije su se izdvojili  Ivo Stanisic sa odlicnih 119 i Jovica Markovic sa isto tako dobrih 117 pogodaka. I ostali nijesu zaostajali,finalisti Lazar Boreta sa 115,Dragan Mrkajic i Goran Nikolic sa 113 ,te Nikola Markovic sa 110 pogodaka.Da je konkurencija bila na visokom novou i da su strijelci bili veoma raspolozeni potvrdjuju i solidna izdanja Ducica,Perisica i Sotre,koji se nijesu uspjeli plasirati u finale.
Nakon trece partije  finalnih raspucavanja,  bilo je jasno da su J.Markovic i Mrkajic neumoljivi.Njih dvojica  su se do kraja  smjenjivali u vodjstvu-u zadnju seriju usli su s istim brojem pogodaka(40)-ali je mirnija ruka Mrkajica presudila i  jednim pogotkom vise mu donijela pobjedu.Treci je ponovimo bio Stanisic,cetvrti  Nikola Markovic kome je za malo izmakla bronza,peti -u kvalifikacijama iznenadjujuce dobar -Lazar Boreta, sesti Goran Nikolic.
U ekipnoj konkurenciji pobjedila je  Budva sa 351 metom, ispred kombinovanog sastava Herceg Novog sa 330, te ekipe Srbije koja je sakupila 316 bodova.
Crnogorska reprezentacija u sastavu Mrkajić, Stanišić, J.Markovic, za 10 dana nastupa na Prvenstvu Evrope  u Italiji .GP Budva 2019

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.