GP Budve – let.mete/trap

Nikoli Markoviću  Grand Prix Budve za  2020. g.

Ovogodišnji Grand Prix Budve održan je na strelistu Košljun u odličnoj atmosferi i  idealnim vremenskim uslovima. Na takmičenju, koje se tradicionalno održava krajem avgusta, a koje je ovaj put organizovano  pod posebnim uslovima i po zdravstveno  epidemiološkim  preporukama, nijesu učestvovali strijelci iz regiona, a i prisustvo domaćih strijelaca bilo je manje nego inače. Ovo iz razloga što je mogućnost pripeme i treninga strijelaca tokom prethodnog perioda bila svedena na minimum.

Sve to nije smetalo Nikoli Markoviću (SK Gams)  da ostvari svoju prvu ovogodišnju pobjedu i to u konkurenciji visokih rezultata i  zanimljivih finalnih duela.
U kvalifikacijama su se izdvojili  Gams-ovi Jovica i Nikola Marković   sa 114, odnosno 111 pogodaka, te danas sjajni Sanja Vujović sa 113 i  Ivo Stanišić sa 110 pogodaka (obojica iz Sklm Cetinje). 
U finalnim raspucavanjima, viđena je neizvjesnost , ali je Nikola Marković  bio neumoljiv i sa odličnih 42 pogotka  obezbijedio sebi trofej Grand prix-ja. Drugo mjesto je, lakše nego što se očekivalo, pripalo Jovici Markoviću ispred Iva Stanišića.

U ekipnoj konkurenciji (nezvanično) kombinovani sastav SK Gamsa bio je bolji od SKlm Cetinje . Za većinu strijelaca sezona se  završava se nacionalnim prvenstvom u septembru , dok pojedincima predstoji još i eventualni odlazak na GP Beograd početkom oktobra – nakon toga, pauza i treninzi za novu sezona koja startuje u februaru.  GP BUDVE 2020 Tabela finala GP

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.