GP Budva-let.mete/trap

NOVLJANIMA GRAND PRIX BUDVE UZ REKORD MRKAJIĆA

mrki

gp budva

Dragan Mrkajić i ekipa Herceg Novog (Mrkajić, Perišić, Krivokapić) osvojili su trofeje i  u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji na međunarodnom IX Grand Prix-ju Budve u disciplini leteće mete – trap. Mrkajiću je ovo treći trijumf u nizu u poslednih 2 mjeseca, ovog puta sa potencijalno novim državnim rekordom za Finala od 43 pogotka na 50 meta.(za verifikaciju rekorda moramo sacekati odluku nadleznih organa Saveza) Podsjećamo svjetski ISSF rekord za finala je 46/50 meta. Ako dodamo da je u kvalifikacijama na 125 meta Nikola Perišić bio vodeći sa respektabilnih 115 pogodaka, uspjeh Novljana je potpun.
U pojedinačnoj konkurenciji, drugo i treće mjesto je pripalo domaćim strijelcima SKlm Budve: Ivu Stanišiću i Jovici Markoviću. Stanišić je nakon solidnih kvalifikacija (108 meta) imao furioznih prvih 25 meta finala (23/25), da bi na kraju popustio pred iskusnim Mrkajićem. Sa druge strane Marković je imao odličnih 113 pogodaka u kvalifikacijama, i stabilno finale pa je tek na 40. meti za “goluba” ispao iz trke za pobjedu. Kao četvrti je završio Nikola Perišić, dok je prošlogodišnji pobjednik, srpski strijelac Zoran Lu-kić,  zauzeo 5.mjesto. Dobar u finalu je bio i njegov zemljak Stanković Milan , ali u ovoj konkurenciji nije mogao više od šeste poziciji. Na takmičenju je učestvovalo 23 trapaša iz Srbije, BiH i Crne Gore.
Ekipno, iza Novljana, koji su sakupili 326 pogodaka, sa dva poena manje ostala je SK Budva (Stanišić, Marković, Boreta) 324 ,te ekipa Srbija 1 (Lukić, Stanković, Radisavljević) sa 316 pogođenih meta.
Već za par dana, u srijedu, reprezentacija Crne Gore putuje za Moskvu na Prvenstvo svijeta (1-3.sept.2017). Naš tima nastupa u sastavu: Stanišić, Perišić, Marković.
Rez GP BD 17

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.