Finale Kupa Crne Gore-stand.vazdusno oruzje

Jelena Pantovic i Miljan Devic pobjednici Kupa za 2019 .g!

U subotu je na strelistu Ljubovic zavrsena Kup sezona standardnim vazdusnim oruzjem.Nakon duge i iscrpne borbe u 17 takmicenja(16 kola i Finale),desio se preokret u samom finisu,Miljan Devic je preuzeo primat u apsolutnoj konkurenciji u disciplini vazdusna puska i po prvi put osvojio Kup!

Ovo svjedoci da je konkurencija medju puskasima bila izuzetna,ali nikako ne umanjuje znacaj Miljanovog rezultata.Ako o necemu govori pobjeda u Kupu,to je svakako postojanost i konstantno dobra sportska predstava strijelca.Ako taj strijelac jos nije napunio ni 15 godina,to samo pokazuje koliki je njegov  potencijal i talenat. Do  Finala,cinilo se da tesko da neko  moze ugroziti Andjelu ,i rezultatski i formom ,djelovala je superiorno.Medjutim,jedna njena umjerenija predstava bila je dovoljna konkurentu da preuzme prvo mjesto. Andjela je,kao i nekoliko drugih strijelaca,cini se vec  bila pod utiskom obaveza koje ima na svjetskom Kupu u Minhenu i Igrama MZE .Uostalom,vec nekoliko godina Kup je nepriskosnoveno njena teritorija,tako da je nama koji posmatramo,ova promjena na vrhu malo razbila monotoniju.
Mlade nade postepeno preuzimaju teren,Nemanja Obradovic,Beba Dabetic i Milos Bozovic,zauzeli su tri naredna mjesta.Od iskusnijih,Zeljko Tomovic je i dalje nezamjenljiv,nikako ga ne smijemo zaboraviti,on je primjer istrajnosti i discipline u sportu.
Po prvi put ove godine,imamo podjelu u aposolutnom rangiranju Kupa- na pusku i pistolj.Od kada smo rangirali rezultate,Jelena Pantovic je u disciplini vazdusni pistolj bila bez premca.Da li je toliko dominantna ili konkurentni nijesu dovoljno motivisani,sami pro-cijenite;ali ,sa vrlo malo promjena na tabeli ,Jelenu su medju pistoljasima pratili Nevena Saranovic,Stanislav Boskovic,Novak Devic,Blazo Tadic i Zeljko Milickovic.

Nakon Kupa nece biti mnogo prilika za analizu,za sedam danakompletna reprezentacija je vec na novom ispitu,Igrama malih zemalja Evrope. Andjela ce bukvalno iz aviona  sa Svjetskog  kupa u Minhenu, pravo na otvaranje Igara u Budvu.
Mnogo,mnogo bi nam znacilo odlicno izdanje svih nasih predstavnika,red je da se kao domacini predstavimo u najboljem svijetlu.Sezona u Kupu , i vazdusnim i trap oruzjem, pokazala je da talenta i mogucnosti ima,malo srece i mirne ruke,pa da se radujemo u Budvi!finale-kup-cg-2018-19.-1 book-kup-cg-18-19-tot

Objavljeno u Domaci rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.