Finale Kupa CG -stand.vazdusni program

      Obradovic najbolji u Kupu  Crne Gore!

nemanja obradovic

Nakon  odrzanih 16  kola i  Finala  Kupa  Crne Gore za standardni vazdusni program imamo novog pobjednika ovog takmicenja.Rijec je o Nemanji Obradovicu,mladom strijelcu bera-nskog kluba Donje luge.Vise puta smo spominjali njegove rezultate i talenat,rekorde i posvecenost, od njega svi u streljackoj organizaciji ocekujemo mnogo u ovom olimpijskom ciklusu.
Na drugom mjestu je Andjela Milickovic,osvajacica nase prve medalje sa velikih takmi-cenja,bronzana  iz San Marina. Andjela je  prosla kroz faze dobrih i manje dobrih rezu-ltata,stekla  iskustvo koje ocvrsne sportski duh i bez koga nema pravog i zdravog ra-zvoja.Ona je pravi primjer atlete koji planira i koji zna da u vrhunskom sportu nema prečica,da sve mora da se zasluži i zaradi.
Trece mjestu u generalnom poretku je postojani i marljivi Miloš Božović,iza kojeg je solidna sezona u Kupu,ne i njegova najbolja,ali  Milos pokazuje siguran napredak i stabilnost kakvu ne posjeduju mnogo iskusniji i stariji strijelci .Njih troje su okosnica naseg nacionalnog tima za vazdusnu pusku,sinergija i entuzijazam koji ih karakteriše donijece nam mnogo sportske radosti.
Cetvrto mjesto  i najprijatnije iznenadjenje ovogodisnjeg Kup takmicenja je Beba Dabetic iz kluba Donje luge.Ova lucidna Beranka obara sopstvene rekorde iz kola u kolo, toliko sigurno i brzo popravlja rezultat i postavlja temelje za odlicnu sportsku karijeru u go-dinama koje dolaze.
Peto mjesto- nepredvidiva Gordana Belosevic,jos ocekujemo da zasija i pokaže najbolje sto može.
Od njih dvadeset jedno  u generalnom poretku,samo troje ima preko 18 godina, te nam ovi rezultati uz konstatan rad i podrsku ,daju ohrabrenje da mozemo i do nasjajnijih odlicja i podijuma. Ostali ucesnici Kupa,koji nijesu imali potreban broj takmicenja da se nadju u generalnom plasmanu,rezultatski ne zaostaju.U prilog tome govori i podatak da gotovo svake nedelje Strucna Komisija i Izvrsni odbor imaju lijep zadatak verifikacije rekorda,i to narocito za mladje kategorije.Tek sto su verifikovali jedne(rekorde),vec narednih dana imace sledeci zadatak; da verifikuju rezultate Andjele Milickovic i Jelene Pantovic s Igara malih zemalja Evrope, te rekord furiozne Bebe Dabetic,koja vise nikog ne  iznenadjuje kad puca bolje od rekorda i to odlicnih 405,9 bodova kao na Finalu Kupa.
Sezona standardnim oruzjem u domacem takmicenju je zavrsena,najbolje strijelce ocekuje Svjetsko prvenstvo za juniore u Sulu od 23.do 26. ovog mjeseca.  Finale Kupa CG 2016-17
Tabela kompletnog Kupa i generalnog plasmana Kup-CG-2016-17.

Objavljeno u Domaci rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.