Evropske Igre

 Evropske Igre u Minsku-dva mqs ,ocekivani rezultati 


Polako se privode kraju takmicenja na drugim po redu Evropskim Igrama- takmicenja u streljackim disciplinama u kojima smo imali predstavnike su zavrsena juce.Jelena Panto-vic i Nemanja Obradovic ostvarili su rezultate koji se mogu smatrati ocekivanima.
Oboje debitanti na olimpijskim igrama starog kontinenta,u najuzem krugu najboljih evropskih strijelaca,ostvarili su rezultate u okviru svojih trenutnih mogucnosti.Jelena (550 bodova) jos kuburi sa povredom vrata,koja se u Minsku i pogorsala,a junioru Obradovicu (611,8 bodova) je samo ucesce na takmicenju  medju 40 najboljih puskasa veliki uspjeh i zlatno iskustvo.Oboje su ostvarili po mqs rezultat za nasu `mqs kasicu`za OI u Tokiju,a to je ono cime u ovom trenutku moramo biti zadovoljni.
Inace,Minsk je ovih dana domacin preko 18 000 sportista i sportskih radnika,okupljenih oko 15 sportova sa 23 discipline.Preko 4000 sportista borilo se medalje,a dodijeljeno je 8 kvota za Tokio.
Sto se tice streljastva,rezultati su u pojedinim disciplinama bili vrhunski.
Sergeju Kamenskom rezultat od 631,1 nije bio dovoljan za zlato u vaz.pusci,dok Juliji Karimovoj  629,8 nije bilo dovoljno ni za medalju.Da su finala prica za sebe,potvrdili su prvi u finalu ,Sergej Rihter sa 250,8  bodova,drugi Kamenski i treci  Filip Nejpehal. Kod zena u ovoj disciplini bilo je vise iznenadjenja,prva tri mjesta-Laura Georgeta Koman, Nina Kristen ,pa Nikola Mazurova .
Kod pistoljasa,prvi je bio Artem Cernusov ,ispred Oleha Omelcuka i Laurisa Strautmanisa.Dupla kruna,zlato sa prvih igara u Bakuu i ovih u Minsku, pripalo je Zorani Arunovic koja je jedan od uspjesnijih sportista Igara,buduci da je osvojila jos  srebro u mix timu sa Damirom Mikecom.Arunoviceva je bila bolja od Ane Korakaki i Antoanete Boneve.
Kod trapasa,rezultati su mozda bili najsuroviji,samo 118+ golubova je obezbjedjivalo finale,epilog (ne)poznat- David Kostelecki (44),Valerio Gracini (42) i Aron Heding.

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.