EP Lonato

MNE tim  deveti na Evropskom Prvenstvu!

Protekla dva dana takmicenja u Lonatu  bila su veoma uspjesna za crnogorsko streljastvo.Trap tim u sastavu Stanisic,Markovic i Mrkajic, zauzeo je deveto mjesto na evropskom prvenstvu i time ostvario jedan od najboljih rezultata nase reprezentacije od obnavljanja drzavne samostalnosti!
Dijelila su ih samo cetiri boda od plasmana u cetvrtfinale i borbe za medalje. Podsjetimo,u cetvrtfinalima nadmetanja krecu od nule,brisu se rezultati iz kvalifikacija,pa mozemo samo da nagadjamo sta bi  momci uradili i dokle bi dogurali!
U pojedinacnoj konkurenciji bili su takodje odlicni,Ivo Stanisic osvojio je 28-o mjesto sa 114 pogodaka,Jovica Markovic 32-o mjesto sa 113 pogodaka,dok je Dragan Mrkajic bio 60-i  sa 108 pogodaka.Nebrojeno  smo ove godine ponavljali da sva trojica “pucaju”ove  rezultate rutinski,a kako su imali odlican finis kvalifikacija, s pravom mislimo da je cetvrtfinale moglo da donese mnogo radosti i da nam je falilo malo sportske sreće! Narocito je Mrkajiceva zavrsnica  bila sigurna,posle nervoznog prvog dana po kisi i vjetru,suncani drugi dan kvalifikacija donio mu je sigurnost koju inace vec godinama pokazuje.Da ne govorimo  o Ivovim i Jovicinim mogucnostima ,ovo je samo dio onoga sto mogu i sto strpljivo cekamo da pokazu.
Bez obzira na to, postigli su izuzetan rezultat za reprezentaciju i crnogorsko streljastvo koje od ove godine dozivljava prva priznanja na najvecoj sceni-medalje na Igrama u Budvi,sazrijevanje i top ambiciju mladih strijelaca,nesumnjiv proboj trapasa u elitu…..
Dodat je jos jedan mqs rezultat u “olimpijsku kasicu”,tako da je EP na impresivan nacin zaokruzilo nastup na velikim medjunarodnim takmicenjima ove sezone.
Zlatna medalja na Prvenstvu pripala  je  Jiri Liptak-u(CZE),za njim svima dobro poznati Aaron Heading(GBR) i Mauro de Fillipis(ITA).Liptak i Heding osvojili su kvote za OI. U trap takmicenjima ucestvovalo je 85 strijelaca i 23 tima.

Evropsko prvenstvo posljednje je ovogodisnje takmicenje najveceg nivoa,nase strijelce u svim disciplinama ocekuje nekoliko medjunarodnih takmicenja do kraja godine i start nove sezone standardnim vazdusnim oruzjem u oktobru.ECH lonato ECH lonato team

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - trap, Obavjestenje. Stavi u favorite.