Bozicni turnir – Osijek

Bronza za Nevenu Šaranović na Božićnom turniru u Osijeku

Niz ucesca na medjunarodnim turnirima u regionu crnogorski strijelci nastavili su ovog vikenda takmicenjem u Osijeku, na Bozicnom Kupu, koji je okupio preko 200 strijelaca iz 10 zemalja.

Nevena Saranovic je osvojila svoju prvu pojedinacnu, bronzanu medalju, odličnim nastupom u finalu, a koji je ujedno i najbolji crnogorski rezultat finala za seniorke pistolj. U zavrsnicu je usla kao sedma, da bi izrazito zrelom i smirenom predstavom na liniji, ostavila iza sebe sve cetiri domace strelkinje koje si bile bolje od nje u regularnom dijelu. Nije mogla vise od toga, jer su se  Zorana Arunovic i Antonaeta Boneva od starta’ zakucale’ na prve dvije pozicije. Utisak je da Saranoviceva nema ‘kompleks finala’;to je nesto sto ce i njoj i nama mnogo koristiti. Ovo narocito jer ce streljana Pampas za nekih dva i po mjeseca ponovo biti streljacki centar, ovaj put cijele Evrope.

.Andjela Milickovic je bila standardna oba dana, Jelena Pantovic je drugi dan popravila utisak, dok su momci bili bolji prvog dana. Gledamo nase najbolje mlade strijelci kako se iz nedelje u nedelju razvijaju i sticu neo-phodno iskustvo,rezultatski to je roller coaster, ima uspona i padova, ali je ukupan efekat- i na dugi rok i kvalitativno- nikad bolji.

 

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.