Prvenstvo CG -stand.vazdusno oruzje i Kup Mimoze -trap

Dupli program ovog vikenda na streljackim terenima
Obradovicu rekord u Podgorici,Joveticu pocasti u Herceg Novom!

U subotu je u Podgorici odrzano Prvenstvo Crne Gore standardnim vazdusnim oruzjem. Organizatori iz Streljackog kluba Centar imali su pune ruke posla buduci da je na Prvenstvu vidjen  veliki broj ucesnika u svim kategorijama, a svoj posao odradili su profesionalno i bez primjedbi.
Serija dobrih rezultata nastavljena je i ovaj put unaprijedjena  odlicnim nastupom Nemanje Obradovica.Obradovic je“upucao”619,2 boda, cime je popravio sopstveni nacionalni rekord u  disciplini vazdusna puska juniori ! Ovo je rezultat za najvece domete ,a ocigledno je da ima prostora da ide jos vise i bolje. Nemanji je pripalo zlato u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji,kod seniora sa njim su dijelili podijum Milos Bozovic (608,8) i Zeljko Tomovic (608,1),a kod juniora ,Miljan Devic (604,4) i Lazar Paunovic.
Andjela Milickovic je sa 615,4 boda bili rutinski najbolja u zenskoj konkurenciji,da bi u finalu,u apsolutnoj konkurenciji bila dominantna i sa 247,9  ostavila iza sebe sve `puskase`.Koliko je njen finalni rezultat relevantan govori poredjenje da je na danas odrzanom finalu muskaraca na Svjetskom kupu u Nju Delhiju, Rus Sergey Kamenskiy osvojio zlato sa 249,4 boda u finalu.Zlato za zene i spektakularni svjetski rekord finala ostvarila je Indijka Apurvi Chandela sa 252,9 boda(24 hica sa prosjekom od 10,5 bodova!). Ovo mozda daje dobru sliku kolike su Andjeline mogucnosti.

Kod “pistoljasa”apsolutno najbolja je bila Jovana Popovic sa 231,1 bodom u finalu , ispred danas odlicnog Stanislava Boskovica (u regularnom dijelu 567 krugova)i Jelene Pantovic. Popoviceva pokazuje da su joj finala specijalnost,bez obzira na rezultat iz osnovnog di-jela.Spomenucemo jos i rezultate Nevene Saranovic(560) i Zeljka Milickovica (559). Da sumiramo,vidjena je jedna dobra  sportska predstava sa puno mladih strijelaca i dobre energije. Takmicenje je potrajalo do kasno u podne,svi su otisli ispraceni medaljama i diplomama.Priznanja  je urucio Predsjednik Saveza,g-din Zoran Boskovic,koji je pozdravio prisutne i cestitao im na postignutim rezultatima.prvenstvo-crne-gore-2019 finale -puska finale -pistolj

XI Kup Mimoze-trap

Isto za subotu,planiran je bio prvi dan prvog takmicenja sezone za disciplinu letece mete -trap. Medjutim,veliko nevrijeme i olujni vjetar doveli su do havarije u kojoj je stradala komplet streljacka pista na Kamenom,pa su organizatori  tokom veceru bili prinudjeni da uklone materijal i privremeno osposobe streljanu za skraceni program Kupa Mimoze.

U takvim uslovima su domaci takmicari  Đurovic, Perisic i Mrkajic su zauzeli 4., 5. odnosno 6.mjesto, ali je novi clan kluba Jovetic pokazao raskosan talenat i trijumfovao sa 80 pogodaka ispred 78 `golubova` Jovice Markovica ,novog clana Gamsa . Vrlo dobri Ljubomir Bitevic,takmicar iz Srbije,  zavrsio je sa 75 pogodaka uz najbolji rezultat u finalu.

Od 20 takmicara na startu Kupa, na kraju je utakmicu po i dalje jakom vjetru zavrsilo samo 8 strijelaca.mimoza 2019

Objavljeno u Obavjestenje. Stavi u favorite.