Njitra-Turnir olimpijskih nada

Crnogorske nade odlicne na turniru u Njitrinitra logo

Mladi crnogorski strijelci sa  jednom bronzanom medaljom,dva rekorda finala,jednim cetvrtim mjestom i vise odlicnih izdanja, zavrsili su ucesce na 24. mitingu Olimpijskih nada u Njitri, koji je okupio preko tri stotine juniora i kadeta iz desetak evropskih zemalja.
Pored odlicnog izdanja Andjele Milickovic(o kome smo vec govorili),bronzane medalje i nacionalnog rekorda u finalima vazdusnom puskom za zene,jedan od najboljih dana u istoriji streljackog sporta Crne Gore obiljezila je i Jovana Popovic.Na svom drugom velikom medjunarodnom nastupu,Jovana je s odlicnim rezultatom usla u zavrsnicu,da bi u finalu pokazala izrazito samopouzdanje i sigurnost i takmicenje zavrsila na cetvrtom mjestu uz novi crnogorski rekord finala za pistolj zene!

Moramo da istaknemo da ono  sto je Jovana pokazala u finalu govori mnogo vise od cetvrtog mjesta;bila je hrabra i ubjedljiva,nadomjescujuci neiskustvo cistim talentom i velikim srcem.
U zenskim disciplinama za pusku i pistolj ,najbrojnijim na turniru,ucestvovalo je preko 150 strelkinja,olimpijskih nada zemalja ucesnica,medju njima-najprijatnije iznenadjenje –Andjela i Jovana  pokazale su svjetsku klasu i ogroman potencijal.

Muski dio ekipe je bio u sjenci odlicnog izdanja svojih koleginica,ali i Blazo Tadic i Nemanja Obradovic i braca Devic(Miljan i Novak),pokazali su napredak i popravili rezultate u odnosu na prethodne nastupe.
Dobra atmosfera je u cijelom timu,nije bilo propusta ni kod jednog naseg predstavnika,odavno tim nije bio tako kompaktan i posvecen.
Drugog dana takmičenja, svi strelci su se nadmetali u apsolutnoj konkurenciji .Nijesu se ponovili rezultati prvog dana,ali su opet svi bili solidni i „u igri“.
Mogucnost za nove pobjede i dobre vijesti moze biti vec narednog vikenda kada je predvidjeno da nasi ucestvuju na Walther Cup-u u Smederevu.nitra results

Specijalnu nagradu turnira -„Memorijal Jozefa Kovača“ koja se dodjeljuje
strijelcu sa najboljim rezultatom,osvojila je strelkinja iz Srbije,14-godisnja
Aleksandra Havran koja je s 250,2 kruga bila najbolja medju pobjednicima.

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.