41.Internacionalno Prvenstvo Beograda 2016.

  Rekordni  Obradovic  i odlicna Beloseviceva

trofej-bg

Internacionalno prvenstvo Beograda u streljaštvu, 41. po redu, završeno je u „Belekspo centru“ takmičenjem za „Veliku nagradu Beograda“.Prvog dana takmicenja,odrzan je Trofej Beograda na kojem se dijele medalje i u seniorskoj i u juniorskoj kategoriji i pehar Beogradski pobjednik.”Pobjednika” su dobili  najuspješniji senior i junior subotnjeg Trofeja Beograda: Dimitrije Grgić (seniori, pištolj) i Veronika Major (juniorka, pištolj).Najbolji drugog dana ,na Grand Prix –ju Beograda (apsolutna kategorija) nagrađeni su oružjem sponzora „Valter“. Rezultat najbliži svjetskom rekordu pištoljem postigao je Dimitrije Grgić (Srbija) –  586 kruga, a puškom  Borna Petanjek (Hrvatska) – 628,4.Osvajači medalja drugog dana zaradili su i novčane nagrade, od 500 eura za zlato, 300 za srebro i 200 za bronzu.
Od nasih strijelaca,najvise su nas obradovali Gordana Belosevic -skromna prvog dana (362) ,da bi drugog dana ostvarila svoj najbolji rezultat na medjunarodnim takmicenjima i zauzela 13.mjesto sa 372 kruga,kao i Nemanja Obradovic koji konstantno napreduje i koji je oba dana bio odlican sa 607,0 odnosno 606,5 bodova.Podsjetimo,Nemanja je kadet i pucao je u starijim kategorijama oba dana,ostvario je najbolji rezultat u kategoriji i time popravio sopstveni /nacionalni rekord.
Moramo biti zadovoljni i rezultatima ostalih nasih strijelaca,debitanta na velikim takmicenjima Boskovica(552,odnosno 561),zatim Milickoviceve (387,8, odnosno 404,4),Zeljka Tomovica (609,5,odnosno 614,3),Vojina Tomovica (602,2,odnosno 604,5) i Milosa Bozovica(600,3,odnosno 600,8),kao i mladih Marije Rovacanin i Anete Bozovic kojima su ovo prva iskustva na medjunarodnoj sceni.
Ocigledan je nedostatak iskustva sa medjunarodnih takmicenja koja daju samopouzdanje, pa narocito mladji strijelci oslabljeni ulaze u duele sa streljackom elitom sto ih dodatno destabilizuje.
Beograd,Zagreb i ostali turniri regionalnog karaktera sa brojem strijelaca oko 300 (tacnije 270),vec su se ustalili kao top takmicenja  sa ucesnicima koji su odavno najbolji po evropskim pa i svjetskim mjerilima,te ovi turniri postaju evropska / svjetska prvenstva u malom.result-book-gp-belgrade-2016

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.