40.Intenacionalno Prvenstvo Beograda

Turniri u Beogradu-rezultati ispod ocekivanja

bel expo centar

Vazdušni pištolj sponzora fabrike „Valter“ na „Velikoj nagradi Beograda“, osvojio je srpski strelac Dimitrije Grgić sa 586 krugova, dok je vazdušnu pušku „Valter“ dobila je Ivana Anđušić Maksimović za rezultat osnovnog dijela od 418,8,najbliži svjetskom rekordu.
Streljacki Savez Beograda je u izvanrednom abijentu Bel ekspo centra besprekorno organizovao takmičenje za oko 300 strijelaca iz 18 zemalja.
Ocekivali smo vise od nasih strijelaca,narocito pistoljasa,ciji su rezultati daleko od onoga sto prikazuju u nacionalnom takmicenju i sto realno mogu.Oscilacije su obiljezile rezultate u disciplini puska 10m,Milickoviceva je bila solidna prvog dana,Radoviceva drugog,do sada indisponirani Tomovic mozda najstabilniji od svih…..
Ocigledan je nedostatak medjunarodnih takmicenja koja daju iskustvo i samopouzdanje,pa narocito mladji strijelci oslabljeni ulaze u duele sa streljackom elitom sto ih dodatno destabilizuje.
Moramo voditi racuna i promjenama koje su sad vec obiljezje okruzenja-Beograd,Zagreb i ostali turniri regionalnog karaktera vec su se ustalili kao top takmicenja sa ucesnicima-i domacim i stranim (Slovaci,Ukrajinci,Grci)koji su odavno najbolji po evropskim pa i svjetskim mjerilima,te ovi turniri postaju evropska / svjetska prvenstva u malom.
Da kazemo jos da je Internacionalno Prvenstvo Beograda ove godine bio svojevrstan omaz 150 godisnjici osnivanja prve beogradske streljačke družine 1865.g.
Result Book GP Belgrade 2015

Objavljeno u Medjunarodni rezultati - pistolj & puska, Obavjestenje. Stavi u favorite.